scrub
Eh ni bukan review produk hihi tapi saya kongsikan satu scrub yang semakin mendapat sambutan sekarang. Saya kongsikan tentang ERS ni selepas menggunakan scrub ni untuk masalah badan yang cepat berpeluh dan berdaki. Memang best sental dengan scrub ni. Lepas sental kulit rasa lembut, licin dan superb bersih! Scrub Exclusive Royal Scrub ni dihasilkan 100% …
free
Zaman sekarang kalau sebut nak bagi duit sapa yang tak nak kan? Nak2 pulak free tanpa buat kerja apa pun. Haa terkejut jangan tak terkejut! Eh memula ahkak pun terkejut biar betul ni? Gosok mata clearkan telinga baca betul2 ye la memang betul Shaklee nak bagi free sebotol vitalea yang berharga Rm88.75 pada sapa2 yang …
kanak-kanak demam
Bila anak demam antara orang yang paling risau tentulah ibunya kan. Sabtu lalu Affan demam panas, makan ubat demam hanya kebah sejam lebih sahaja. Lepas tu suhu makin meningkat balik. Kain tuala buat jelum kepala dan badan memang tak lekang dari badan. Sesekali bagi mandi, tengah malam tu ibu keluar pegi petik daun bunga raya …
cara muhasabah diri
Kadang-kadang kita bangun pagi dengan rasa penuh bersemangat dan kadang-kadang nak bangun dari tidur pun rasa malas. Nak bangun solat apatah lagi bertangguh-tangguh. Ada hari kita rasa gembira sangat dan sangat rajin buat semua kerja. Rajin masak lauk sedap-sedap, dapur dan rumah licin berkilat kita kerjakan. Ada orang puji atau tak kita tak ambil kisah …
Hebatnya Doa Ibu
Nabi Muhammad SAW mengatakan, doa ibu untuk anaknya adalah doa yang mustajab. Ini kerana, doa ibu mempunyai kekuatan daripada kemuliaan orang tua dan kekuatan daripada daya ubah doa. Ibu atau bapa yang melihat anaknya berbakti kepadanya, pasti mendoakan anaknya mendapat kebaikan dan rahmat daripada Allah. Begitu juga bagi anak yang menderhaka, kerana kasih sayang ibu …
welcome-may
Welcome Mei! Eh dah pertengahan bulan pun hihi..Ada apa dengan bulan Mei? Hurmm..selamat hari lahir untuk putera dan puteri ibu. Siti Nur Aimy 2 tahun 8 Mei dan abang Ahmad Affan Noh 5 tahun 14 Mei. Walau tak ada birthday party, goodies bag untuk kawan2, special kek untuk anak2 ibu tapi ibu selalu dan sentiasa …
Say yes to this gst
Isu GST (good service tax) memang hangat diperkatakan sejak April yang lalu. Pelbagai pendapat disuarakan. Tapi saya bukan nak katakan tentang GST itu tapi tentang GST yang paling bermanfaat untuk kita di akhirat nanti. Sapa tak ambil tahu sangat rugi 1. Generasi Sayang Tuhan Anak-anak kita sekarang adalah tonggak kepada masa depan negara. Buruknya akhlak …
susu untuk kanak-kanak2
Susu halips gold menjadi pilihan susu untuk anak-anak syurga di rumah ni sekarang. Alhamdulillah Aimy dan Affan suka minum susu halips ni. Mula-mula beli risau takut diaorang ni tak nak minum. Khasiat Bahan Dalam Susu Halips Gold Kismis Menurut pandangan pakar-pakar pembangunan kanak-kanak, kismis mempunyai banyak khasiat pemakanan, serat, antioksidan, vitamin dan kalsium yang merupakan …
penjagaan anak sakit
Balik dari sekolah petang hari tu Affan Noh tidak mahu makan, katanya kenyang makan kat sekolah. Menjelang malam, ibu ajak Affan makan lagi tapi dia tak mahu makan lagi. Bila ibu risik-risik dan tanya kenapa Affan tak nak makan barulah dia bagitau mulut dia sakit. Affan ni baru nak bagitau ibu. Mulut dia penuh dengan …
rawatan semulajadi anak asma
Ubat dan rawatan semulajadi tanpa steroid adalah dua bidang yang berlainan. Ubat fungsinya untuk menyembuh dan membaikkan akan tetapi rawatan semualajadi lebih kepada pencegahan ke arah pemulihan. Jadi sekiranya kita sakit memang kita amat perlukan ubat untuk sembuh. Tambah-tambah lagi sekiranya berkaitan penyakit asma. Rawatan segera amat penting kerana asma mampu meragut nyawa. Tapi sekiranya …
PAGE TOP