Eh ni bukan review produk hihi tapi saya kongsikan satu scrub yang semakin mendapat sambutan sekarang. Saya kongsikan tentang ERS ni selepas menggunakan scrub ni untuk masalah badan yang cepat berpeluh dan berdaki. Memang best sental dengan scrub ni. Lepas sental kulit rasa lembut, licin dan superb bersih! Scrub Exclusive Royal Scrub ni dihasilkan 100% …
Zaman sekarang kalau sebut nak bagi duit sapa yang tak nak kan? Nak2 pulak free tanpa buat kerja apa pun. Haa terkejut jangan tak terkejut! Eh memula ahkak pun terkejut biar betul ni? Gosok mata clearkan telinga baca betul2 ye la memang betul Shaklee nak bagi free sebotol vitalea yang berharga Rm88.75 pada sapa2 yang …
Kadang-kadang kita bangun pagi dengan rasa penuh bersemangat dan kadang-kadang nak bangun dari tidur pun rasa malas. Nak bangun solat apatah lagi bertangguh-tangguh. Ada hari kita rasa gembira sangat dan sangat rajin buat semua kerja. Rajin masak lauk sedap-sedap, dapur dan rumah licin berkilat kita kerjakan. Ada orang puji atau tak kita tak ambil kisah …
Nabi Muhammad SAW mengatakan, doa ibu untuk anaknya adalah doa yang mustajab. Ini kerana, doa ibu mempunyai kekuatan daripada kemuliaan orang tua dan kekuatan daripada daya ubah doa. Ibu atau bapa yang melihat anaknya berbakti kepadanya, pasti mendoakan anaknya mendapat kebaikan dan rahmat daripada Allah. Begitu juga bagi anak yang menderhaka, kerana kasih sayang ibu …
Welcome Mei! Eh dah pertengahan bulan pun hihi..Ada apa dengan bulan Mei? Hurmm..selamat hari lahir untuk putera dan puteri ibu. Siti Nur Aimy 2 tahun 8 Mei dan abang Ahmad Affan Noh 5 tahun 14 Mei. Walau tak ada birthday party, goodies bag untuk kawan2, special kek untuk anak2 ibu tapi ibu selalu dan sentiasa …
Isu GST (good service tax) memang hangat diperkatakan sejak April yang lalu. Pelbagai pendapat disuarakan. Tapi saya bukan nak katakan tentang GST itu tapi tentang GST yang paling bermanfaat untuk kita di akhirat nanti. Sapa tak ambil tahu sangat rugi 1. Generasi Sayang Tuhan Anak-anak kita sekarang adalah tonggak kepada masa depan negara. Buruknya akhlak …
Susu halips gold menjadi pilihan susu untuk anak-anak syurga di rumah ni sekarang. Alhamdulillah Aimy dan Affan suka minum susu halips ni. Mula-mula beli risau takut diaorang ni tak nak minum. Khasiat Bahan Dalam Susu Halips Gold Kismis Menurut pandangan pakar-pakar pembangunan kanak-kanak, kismis mempunyai banyak khasiat pemakanan, serat, antioksidan, vitamin dan kalsium yang merupakan …
Balik dari sekolah petang hari tu Affan Noh tidak mahu makan, katanya kenyang makan kat sekolah. Menjelang malam, ibu ajak Affan makan lagi tapi dia tak mahu makan lagi. Bila ibu risik-risik dan tanya kenapa Affan tak nak makan barulah dia bagitau mulut dia sakit. Affan ni baru nak bagitau ibu. Mulut dia penuh dengan …
Kanak-kanak yang kerap sakit kerana daya tahan tubuh mereka belum kuat dan masih sensitif. Bagaimana pula dengan pola makan dan pola hidupnya? Adakah teratur atau tanpa aturan? Jom jadi ibu bapa yang bijak. Antara sebab gangguan kesihatan adalah seperti berikut : 1. Minum Minuman Bersoda Minuman bersoda memang menjadi ke’gila’an kanak2. Akan tetapi minuman ini …
Berbeza dengan abang Affan dan Kakak Alyaa, Aimy sangat suka giler dengan Chewable vitamin C. Abg Affan dengan kakak tak suka sangat tapi yang paling sama semua ketiga3 A ini ialah ‘giler’ pada Omega Guard! Bagusla anak2 suka kan, patut kita risau kalau kita nak bagi tapi anak yang tak nak kan 🙂 Ibu seboleh2 …
PAGE TOP