Tips Kami Travel Tanpa Stress dan Penat

Pada penghujung bulan Disember lalu buat pertama kali kami bawa 3A travel jauh. Selalu paling jauh pun ke Kelantan, Kedah, Perak, Johor. Selama 29 hari kami travel overland menjelajah bumi Myanmar dan Thailand.

Whoa! Travel jauh di negara orang bersama 3 anak kecik sangat mencabar. Perjalanan kami merentasi bumi Myanmar, Thailand dan Myanmar melangkau 10000 km. Setiap hari kami akan bergerak sejauh 200+- km ke satu destinasi ke satu destinasi yang lain dan malam berhenti untuk tidur dan berehat.

Cuba bayangkan selama 6-12 jam perjalanan setiap hari agak-agak apa perasaan kita dan anak-anak semasa berada dalam kereta. Lenguh kaki tangan, sakit bahu, sakit pinggang, kebas punggung sebab lama sangat dalam kereta. Saya ni baru co-pilot kalau bawak kereta entah bagaimana kan agaknya sakit-sakit badan kan.

Bagaimana persediaan saya nak hadapi semua situasi ni? Jangan tak tau satu raga saya bawak vitamin pergi kembara antaranya ni haa

Penapis air Shaklee ni memang sangat2 berguna di perantauan

Penapis air Shaklee ni memang sangat2 berguna di perantauan

Eh..belum cukup lagi ni. Ada lagi yang tak bergambar hihi. ESP, mealshakes dan ostematrik tak nak bergambar hahaha

Sampai sahaja tempat penginapan perkara pertama saya buat ialah makan vitamin dulu. Vitamin anak-anak sekali. 4 biji ostematrik dan omega sangat membantu melegakan urat-urat saraf yang ketegangan. Anak-anak pula wajib amik omega dan chewable vit c. Alhamdulillah lena tidur. Bangun dengan ceria. Breakfast saya mulakan dengan segelas ESP. Pemberi tenaga segera supaya tak penat sepanjang perjalanan nanti.

Kakak kat bawah ni pun sama sokmo letih tiap kali travel. Tak mau dah amik mc lagi katanya. Dia telan apa ye? Sama macam saya jugak kot tapi dia macam lagi lebih energy je..

Sapa nak tiru gaya kami?

Salam Sayang,

AnieyYusoff ~ ibu3A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://anieyyusoff.com/tips-kami-travel-tanpa-stress-dan-penat/trackback/

PAGE TOP