Nabi Muhammad SAW mengatakan, doa ibu untuk anaknya adalah doa yang mustajab. Ini kerana, doa ibu mempunyai kekuatan daripada kemuliaan orang tua dan kekuatan daripada daya ubah doa. Ibu atau bapa yang melihat anaknya berbakti kepadanya, pasti mendoakan anaknya mendapat kebaikan dan rahmat daripada Allah. Begitu juga bagi anak yang menderhaka, kerana kasih sayang ibu …
Welcome Mei! Eh dah pertengahan bulan pun hihi..Ada apa dengan bulan Mei? Hurmm..selamat hari lahir untuk putera dan puteri ibu. Siti Nur Aimy 2 tahun 8 Mei dan abang Ahmad Affan Noh 5 tahun 14 Mei. Walau tak ada birthday party, goodies bag untuk kawan2, special kek untuk anak2 ibu tapi ibu selalu dan sentiasa …
Susu halips gold menjadi pilihan susu untuk anak-anak syurga di rumah ni sekarang. Alhamdulillah Aimy dan Affan suka minum susu halips ni. Mula-mula beli risau takut diaorang ni tak nak minum. Khasiat Bahan Dalam Susu Halips Gold Kismis Menurut pandangan pakar-pakar pembangunan kanak-kanak, kismis mempunyai banyak khasiat pemakanan, serat, antioksidan, vitamin dan kalsium yang merupakan …
Balik dari sekolah petang hari tu Affan Noh tidak mahu makan, katanya kenyang makan kat sekolah. Menjelang malam, ibu ajak Affan makan lagi tapi dia tak mahu makan lagi. Bila ibu risik-risik dan tanya kenapa Affan tak nak makan barulah dia bagitau mulut dia sakit. Affan ni baru nak bagitau ibu. Mulut dia penuh dengan …
Adakah ibu2 mempunyai anak yang menghidap asma? Jika YA jangan risau, insyaAllah saya kongsikan tips dan panduan bagaimana boleh kita cegah asma dari kerap menyerang anak kita. Selama 2 tahun lebih kakak Alyaa menghidap asma, membuatkan saya banyak mencari ilmu tentang penyakit asma dan cara nak mencegah atau merawat asma secara semulajadi sebab tak sanggup …
Berbeza dengan abang Affan dan Kakak Alyaa, Aimy sangat suka giler dengan Chewable vitamin C. Abg Affan dengan kakak tak suka sangat tapi yang paling sama semua ketiga3 A ini ialah ‘giler’ pada Omega Guard! Bagusla anak2 suka kan, patut kita risau kalau kita nak bagi tapi anak yang tak nak kan 🙂 Ibu seboleh2 …
Ibu Yang Kesian Sewaktu Kakak Alyaa berusia setahun lebih dia mengalami sembelit yang sangat teruk. Teruk sebab setiap kali nak membuang mesti menangis sampai merah muka. Menangis pulak menjerit-jerit macam kena dera pulak..huhu Mungkin atas faktor susu, jadi kami tukar susu dia untuk melihat adakah dia masih sembelit atau tidak. Buah prun juga kerap kami …
Antara perkara yang sering dipandang remeh oleh ramai ibu bapa hari ini ialah mengasingkan tempat tidur anak dari ibu bapa. Ramai kawan yang mengakui anak mereka yang berumur 8, 9 tahun masih tidur sebilik dengan ibu bapa. Alhamdulillah kakak Alyaa berjaya tidur dalam bilik sendiri selepas dia mendapat adik pada usia 2 tahun lebih. Nasib …
Setelah hampir 2 bulan merancang dan sepakat memilih tarikh akhirnya Family Day Naila Superpower telah selamat berlangsung 12 April yang lalu. Cepat betul masa berlalu dalam rasa jauh lagi tarikhnya masa merancang tu tetiba dah berlalu minggu lepas. Allahu Akbar Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya dari awal perjalanan kami dan sahabat-sahabat yang jauh dari Perak, Pahang …
Mempunyai anak pintar, bijak, pandai malah genius memang menjadi dambaan setiap ibu bapa sekarang. Alangkah bangganya kalau anak2 kita salah sorang antaranya, sejuk perut ibu yang mengandung kan 🙂 Untuk mendapat anak yang pintar dan bijak maka ibu bapa seharusnya menjadi tulang belakang pada anak2 ini. Anak hebat hasil asuhan dari ibu dan bapa yang …
PAGE TOP