Cara Bagaimana Mengelakkan Anak-anak Kita Daripada Dehidrasi Di Musim Panas Ini

Cuaca yang sangat panas kebelakangan ini mengundang risiko dehidrasi atau strok haba jika terdedah di tempat yang panas.

Harus dipastikan keperluan air masing-masing dipertingkatkan bagi mengelak perkara yang tidak diingini berlaku. Kurang air dalam badan banyak mengundang risiko penyakit bahaya.

Ibu amat risaukan anak-anak yang bersekolah. Kakak Alyaa ni ibu bekalkan air sebotol, suku botol sahaja dia minum walau sudah pesan habiskan air.

Sekarang ibu ada taktik baru. Ibu campurkan Performance Drink dalam bekal air kakak Alyaa. Alyaa memang sangat suka air ni. Rasa oren dan boleh lari laju macam dalam gambar orang naik basikal tu..katanya.

image

Apa yang penting PD ni menghidrat lebih cepat dari air. Sebab itu la PD ini amat sesuai sekali untuk mereka yang dalam keadaan cirit-birit, sedang bersukan, demam denggi dan bekerja di kawasan terbuka dan di tempat panas. Ia bagi menampung kehilangan bendalir badan individu terbabit.

Anak-anak dan kita pasti sangat suka sebab rasanya best! Bila sejuk lagi sedap! Daripada minuman isotonik bergula baik minum PD ni.

Kalau nak cuba boleh hubungi Ibu3A tau.

Salam Sayang,

AnieyYusoff ~ ibu3A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

TrackBack URL

http://anieyyusoff.com/cara-bagaimana-mengelakkan-anak-anak-kita-daripada-dehidrasi-di-musim-panas-ini/trackback/

PAGE TOP